Bauta: PK-Sveriges våta dröm

Hej!

Äntligen dax för publiken att få möta Bauta!

Detta gick ut från oss nyss, får du inte våra pressutskick? Hör av dig till vår kommunikationsavdelning.

/Helen

PRESSMEDDELANDE

Humorserien Bauta ”PK-Sveriges våta dröm”

 

Bauta. Foto: Kristoffer Jönsson

 

Den 28 september har humorserien Bauta premiär i SVT.  I åtta avsnitt kommer man genom sketch och satir behandla ämnen som politisk korrekthet, yttrandefrihet, rasism och feminism. Serien produceras av produktionsbolaget FLX och ingår i satsningen Moving Sweden.

 

Sverige behöver en ny humorgrupp som vågar sparka upp dörrar och det gör Bauta med råge, precis vad vi vill med satsningarna i Moving Sweden, säger Helen Ahlsson, Filminstitutets filmkonsulent för Moving Sweden.

I humorserien Bauta möter man under åtta avsnitt över hundra karaktärer: medvetna mannen som läxar upp sin fru om feminism, den bögberoende Pernilla som får panik när hennes favoritbög blir hetero, tiggarna utanför mataffären som försöker förstå svenskarna och tulltjänstemannen Kenneth som flyr till Nordkorea för att komma undan PK-Polisen.

Serien är skriven, spelad och regisserad av Michal Axel Piotrowski, Catrine Lundell, Joakim Granberg, Isabella Rodriguez, Olov-Anders Sikku, Jonas Modin och Matilda Dahl.

– Vi är PK-Sveriges våta dröm. Vi har en same, inte mindre än TRE kvinnor (nästan majoritet), en rasifierad kortvuxen och en bög i ensemblen, men för alla som tycker det har gått för långt finns även två vanliga killar, säger Bauta i ett pressmeddelande.

Torsdag den 28 september har serien premiär, då de första tre delarna släpps i SVT Play.

Moving Sweden – starka berättelser i nya format. Moving Sweden är en satsning som i princip fullfinansierar åtta till elva projekt per år, så att filmskaparna kan fokusera på det konstnärliga innehållet. Hittills har 35 projekt beviljats. Moving Sweden är ett samarbete mellan Svenska Filminstitutet, Sveriges Television, Filmregionerna, Filmpool Nord, Film i Skåne, Filmregion Stockholm Mälardalen och Film i Väst.

För pressmaterial se pressrummet.svt.se

Stockholm 27 september, 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s