It’s Alive!? Jodå…

itsalive_maskot
Hej!

Jo, vi anade väl det, att det kunde finnas en och annan skräckfilmsidé därute. 1 feb hade vi ansökningsdeadline till vår satsning på kort skräckfilm, Its Alive! – som görs tillsammans med Film Väst, Film i Skåne, Filmpool Nord och Filmregion Stockholm-Mälardalen. Och här ser ni resultatet (och förklaringen till varför undertecknad hamnat efter med allt annat de senaste veckorna…)

ItsAlive_ansokningar

150 ansökningar kom in, och tanken är alltså att vi inom kort skall välja ut fem projekt. Fem ynka! Jag drömmer redan mardrömmar om alla grymma filmidéer som vi inte kommer att kunna ge stöd till i det här läget. Det är så mycket vassa uppslag i högarna där på bilden… Och där finns allt ifrån etablerade regissörer och producenter till 19-åriga noviser. Samt ett gäng intressanta upphovspersoner och formationer som kommer in lite snett från sidan, men med gedigen erfarenhet från t.ex. spel, teater, reklamfilm, serier.

Och folk har verkligen tänkt till kring vad skräckfilm är och kan vara. Gjort det på sitt sätt. Visst finns det en och annan trött kliché i ansökningshögen. Men desto fler har verkligen lyckats överraska i både form och innehåll och med skräcken bibehållen, och det här kommer att bli riktigt spännande att följa. Om vi bara lyckas komma till beslut någon gång, men det lär vi göra, snart…

Framåt!

/Andreas Fock  Andreas_small

Länk: http://www.filminstitutet.se/itsalive

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s