Döden och I Remember When I Die

Hej!

Tunga dagar för anhöriga & vänner, svensk film och för oss på filminstitutet med Tove, Leif och Susannes för tidiga bortgångar.

Kanske en klyscha men konsten är viktigast just i krislägen. En riktigt bra film ställer frågor, berör och hjälper oss förstå det oförståbara. Som döden. Jag var livrädd för döden i tonåren. Drömde mardrömmar om döden. Det var så läskigt att tänka att allt bara skulle sluta. Vad händer när vi dör?

En filmskapare som vågat forska i dessa frågor är begåvade och modiga Maria Bäck. På lördag har hennes hybrid-film I Remember When I Die världspremiär på filmfestivalen CPH:DOX, uttagen i deras prestigefulla nordiska tävlan. Filmen ingår i Moving Sweden och fick stöd från Andra Lasmanis hos oss. Minst lika begåvade Anna-Maria Kantarius på Garage Film International producerar. Läs mer om filmen här:

http://cphdox.dk/program/film/?id=3086

https://www.facebook.com/IRememberWhenIDie?fref=ts

Filmen visas alltså nu på lördag kl 19.00 på Dagmar Teatret (i närvaro av teamet), onsdag 11/11 kl 14.45 på Cinemateket och söndag 15/11 kl 21.30 på Dagmar Teatret i Köpenhamn. Filmen kommer även visas vid ett senare tillfälle i Sveriges Television.

Se filmen! Den är full av frågor, tankar och humor.

I Remember When I Die ger tröst när det känns som tyngst. Jag hade behövt den i mitt svarta tonårsrum i Borlänge, vi behöver den nu.

Helen Ahlsson_small

/Helen Ahlsson

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s