Euro Connection 2016!

amalimbo_cf15_2

Johanna Lind och Juan Pablo Libossart pitchar animationsprojektet ”Amalimbo” på Euro Connection i Clermont-Ferrand, 2015

Hej,

Nu är det dags igen! Euro Connection äger rum under världens största kortfilmsfestival i Clermont-Ferrand, 5-13/2, 2016.

Vad är Euro Connection?
Ett samproduktionsforum för kortfilm. Potentiella samproducenter och finansiärer finns på plats. För att kunna söka sig dit måste filmprojektet ha viss finansiering säkrad och inspelning vara planerad till tidigast juni 2016. Filmen får vara max 40 min och det handlar främst om fiktionsfilm.

Urvalsprocessen?
En branschjury om tre personer väljer ut ett svenskt bidrag utifrån de ansökningar som har skickats in. Nästa steg är att det valda projektet skickas vidare till en europeisk jury som väljer ut 15 projekt som får åka till Clermont-Ferrand och pitcha under festivalen.

Deadline?
23 oktober, 2015.

Hur har det gått tidigare?
Årets svenska bidrag var Juan Pablo Libossart (regi) och Johanna Lind (producent) med animationen ”Amalimbo” (läs om det och alla andra projekt som pitchades förra året här: http://www.clermont-filmfest.com/02_marche/img02/ec16.pdf ), som tog sig hela vägen till pitchen och där knöt viktiga kontakter och är i full gång med sitt arbete. Året innan det var Olivier Guerpillon där och pitchade sin ”IN/UT” som även den fick en skjuts framåt av forumet. ”IN/UT”, som spelades in i Marocko, är nu färdig och får svensk och internationell festivalpremiär inom kort.

Info: http://www.clermont-filmfest.com/index.php?m=174
Formulär: http://www.clermont-filmfest.com/02_marche/img02/ec16.pdf

Välkommen att söka!

/Andreas Fock  Andreas_small

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s