Moving Sweden – tankar inför styrgruppsmötet imorgon

Hej!
Imorgon har vi styrgruppsmöte inom Moving Sweden. Denna gång på Filmhuset i Stockholm. Pirrigt! För er som inte redan vet har vi 4 möten per år. I början av december var vi i Luleå samtidigt som Filmkonventet.  I slutet av januari sågs vi i Göteborg under Göteborgs Filmfestival och i september ses vi i Malmö när det är Nordiskt Panorama.
Så här går det till: ni underbara modiga filmare lämnar in era filmidéer till oss på SFI och det kommer in MÅNGA ansökningar till Moving Sweden. De flesta får avslag, en del får utvecklingsstöd, några tillochmed planeringstöd och de allra starkaste berättelserna som gärna får vara nyskapande i någon form lägger jag fram till Styrgruppen för beslut (produktionsstöd).
Projekten som diskuteras imorgon har haft olika resor. Projekt ”x” tog tag i mig på min första resa som ny konsulent redan i september. ”y” bad om ett möte på Filmhuset först för att berätta vad de brann för innan de gjorde sin ansökan. ”z” låg som en oslipad diamant och väntade bland ansökningarna och hade fått vänta länge på besked från mig, kanske nästan hunnit ge upp…
Det stora söktrycket har gjort att jag ofta går över handläggningstiden som är 8 veckor, jobbar stenhårt för att komma ikapp. Vill passa på att be alla ni filmare som väntar på svar om ursäkt.
Upphovspersonerna har alla gemensamt att de är väldigt modiga, har en egen filmisk röst och framförallt rackarns starka berättelser. Nu får vi se hur modiga styrgruppen är!

/Helen Ahlsson  Helen Ahlsson_small

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s