Kortfilmsdagen, det här blir bra!

kortfilmsdagen_digital_flyer
Kortfilmsdagen börjar ta form! För er som har missat: årets kortaste dag 21/12 har blivit Kortfilmsdagen, med visningar och arrangemang över hela landet – samt onlinearrangemang och dessutom SVT-sändning med Kakan Hermansson som ciceron.
Och det är riktigt roligt att se hur mycket visningar det blir över hela landet. Hade kanske vågat hoppas på 5-10 evenemang, men det är snarare 20-25 nu. Kul, i och med att det här alltså är första året som det genomförs.
Vad som också är fantastiskt är att hela spannet utnyttjas; i Uppsala visas t.ex. internationell kortfilm som förfilm på Fyrisbiografen under hela december och sedan ett maraton med samtliga filmer den 21/12, http://www.shortfilmfestival.com/kortfilmsdagen-21-december/ , i Emmaboda visas filmer av Gottar Karlsson, som filmat personer, miljöer och händelser i Emmaboda med start på 60-talet, http://www.emmabodafolketshus.se/kortfilmsdagen-21-december/ , på Fasadens biograf i Hagfors kombineras barnens stora julfest med kortfilmer för barn, http://www.mku.nu, i Karlstad fokuseras det på regissörer ifrån Värmland, http://karlstad.se/kalenderhandelser/2014/december/julfirande-kortfilmsdagen-/ och på O-baren i Stockholm visar Instituto Cervantes spanska kortfilmer, http://estocolmo.cervantes.es/FichasCultura/Ficha98221_62_31.htm . Och på Göteborg filmfestivals VOD-tjänst http://www.drakenfilm.se görs en kortfilmsdrive i samband med 21/12. Bara för att nämna några arrangemang.
Konklusion: vilken bredd!

Bredden syns också i Kortfilmskalendern där olika personer och organisationer mellan 1-21/12 har bidragit med ett filmtips var, http://kortfilmsdagen.org/kortfilmskalendern/ . Där kan du se allt ifrån en El Perro del Mar-musikvideo till en Charlie Chaplin-film.

Finns det en visning i din stad? Se schema och länkar här: http://kortfilmsdagen.org/har-kan-du-se-kortfilm/

Pausa juleländet och gå och se film den 21/12!

/Andreas Fock  Andreas_small

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s