Tre nya projekt i Moving Sweden

Nu har Moving Swedens styrgrupp haft sitt septembermöte. Tre projekt diskuterades och presenterades för styrgruppen. Alla projekt fick positivt gehör. Det var Andra Lasmanis sista projekt, så nu tar Helen Ahlsson tag i stafettpinnen.

De tre beslutade projekten är:

14 (prod: Maria Dahlin, Manus och Regi: Alexandra Therese Keining, 60 min) Filmen är baserad på Alexandras egen roman 14 och handlar om fem tonåringar och deras hemligheter, längtan och sårbarhet. Deras öden korsas under en helg. Ärligt och starkt.

Småstad (Prod: Patrik Axén, Manus: Anna Potter/Johan Löfsted, Regi: Johan Löfstedt, 45 min) Småstad är en fiktion i den verkliga världen. En uppdiktad händelse gestaltas av en ”riktig” familj i en ”riktig” småstad. Vad är dokumentärt och vad är fiktion?

I Remember When I Die (Prod: Anna-Maria Kantarius, Manus: och Regi: Maria Bäck, 60 min) En stark hybridfilm om kanske den största frågan vi har, det vi inte kan få svar på.  Hur känns det att dö? En undersökande vacker filmisk essä om vilket minne vi tar med oss in i evigheten.

Nästa styrgruppsmöte kommer att äga rum i december. Ny i styrgruppen är Beata Mannheimer (Filmregion Stockholm-Mälardalen) som ersatt Anette Mattsson.

Så kära vänner – nu är 11 projekt igång i satsningen Moving Sweden. Häftigt!

För er som ännu inte känner till Moving Sweden lär mer här:http://www.sfi.se/sv/varastod/Produktionsstod/Moving-Sweden/

Lina_small

 / Lina Norberg Johansson

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s