Moving Sweden börjar röra på sig

movingsweden-logosvart
För en vecka sedan var det styrgruppsmöte för Moving Sweden (Läs mer om satsningen, som alltså följde på SFI och SVT:s novellfilmssatsning, här:http://www.sfi.se/sv/varastod/Produktionsstod/Moving-Sweden/). Mötet gav stort utfall denna gång, det var 6 projekt i de olika formaten (30 min, 45 min och 60 min) som fick positivt besked. Pressmeddelande kommer att skickas inom kort, efter Cannes, men vi har fått lov att smygmeddela här på bloggen redan nu. Högtidligt värre med andra ord!

Projekten som det beslutades om var genrefilmen Alena, baserad på en seriebok, barnanimationen Lea och skogspiraterna, Hitta bort – en film om hemlösa ungdomar i Sverige och Senses, som handlar en om kvinnas kamp när hon förlorar sina sinnen pga av en sjukdom. Gerilla – en generationsfilm om unga människor i storstad, som kämpar efter uppmärksamhet, om feminsim och världssamvete. Och så slutligen Min faster i Sarajevo– en film om att utforska sina rötter i hemlandet, om skuld och identitet. Mer detaljerad info om projekten följer alltså i pressmeddelande efter Cannes, men här är titlar och upphovspersoner:

Alena (Prod: Alexander Rönnberg, Manus: Kerstin Gezelius/Alexander Onofri, Regi: Daniel de Grado), 60 min

Gerilla (Prod: Lizette Jonjic, Manus: Anders Hazelius, Regi: Anders Hazelius), 60 min

Hitta bort (Prod: Leif Mohlin/Helene Mohlin, Manus: Linda Maria Birbeck, Regi: Linda Maria Birbeck), 45 min

Lea och skogspiraterna (Prod: Petter Lindblad, Manus: Maria Avramova, Regi: Maria Avramova), 30 min

Min faster i Sarajevo (Prod: China Åhlander, Manus: Goran Kapetanovich, Regi: Goran Kapetanovich), 60 min

Senses (Prod: Sofia Blomgren, Manus: Zanyar Adami/Anna Platt, Regi: Zanyar Adami), 30 min

Som redan meddelats är det två projekt som tidigare fått stöd inom Moving Sweden: Flaket (Solid Entertainment AB) och Vi ska bli rappare (Plattform Produktion AB)

I styrgruppen sitter nu en ny representant: Paola Ciliberto, regionala resurscentrums representant, som arbetar som verksamhetsledare och filmkonsulent på Film på Gotland. Sedan tidigare består styrgruppen även av Hjalmar Palmgren (produktionsstödchef Svenska Filminstitutet), Christian Wikander (programchef SVT Drama Stockholm) och Anette Mattsson (VD Filmregion Stockholm-Mälardalen).

Nästa styrgruppsmöte kommer att äga rum i september och det blir det sista mötet med Andra Lasmanis som konsulent. Arbetet med att hitta en ny Moving Sweden-konsulent är i full gång, och vi lär återkomma till det!

/Lina Norberg Johansson  Lina_small

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s