The Shortest Day – Short Film Day

I fredags var jag och Andreas på möte i Köpenhamn med våra nordiska kortfilmskollegor. Filmkontakt Nord bjöd in och förutom vi deltog kortfilmskonsulenten från Norge, New Danish Screen från Danmark och tv-kanalerna från Finland och Sverige.

Vi pratade bl. a. om The Shortest Day – Short Film Day – en idé som föddes i Frankrike för ett par år sedan –  då man på årets kortaste dag (21 december) uppmärksammar kortfilmen med olika arrangemang och visningar på festivaler, tv-kanaler, biografer osv. Det har spridit sig till flera länder i Europa och i t. ex. Tyskland har det blivit riktigt stort, www.kurzfilmtag.com . Förra året hängde Danmark och Finland på för första gången och vi fick inspirerande rapporter från dem, så i år är det kanske dags även för oss att haka på! Se den finska trailern här:  http://areena.yle.fi/tv/2092900

Vi pratade också om att ordna någon form av samproduktionsträff för nordiska kortfilmsproducenter/regissörer under Nordisk Panorama i Malmö i höst, en möjlighet för filmarna att nätverka under en mer tydlig form, eventuellt utifrån specifika filmprojekt, och ett tillfälle för de nordiska filminstituten och tv-kanalerna att berätta om hur finansieringslandskapet ser ut när det kommer till nordiska samproduktioner på kortfilmsområdet. Exakta utformningen för detta får vi återkomma till!

/Lina Norberg Johansson  Lina_small

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s