Veckans kortfilmstips: Sex och Makt på SVT, Adrian Paci-utställning i Göteborg, m.m.

Här kommer lite tips inför kommande veckan.

Vi börjar förstå.
Om man vill se ny, banbrytande svensk kortfilm så skall man inte stänga av SVT efter ”Game of Thrones” sent på måndagskvällarna. Gunilla Heilborn och Mårten Nilsson’s hyllade och förbryllande ”Vi förändrar oss” har just gått i mål och ikväll börjar nästa serie; ett gäng kortfilmer på temat ”Sex och Makt”. Producerade oberoende av varandra, men med tematiska beröringspunkter. Uppiggande och väl tajmad satsning av SVT. Ser jag på mina ansökningshögar så finns det helt klart ett gäng projekt som skulle platsa under den labeln.
Hela programmet ligger här: http://www.svt.se/kortfilm/tema-sex-och-makt
Första filmen ut är Ninja Thyberg’s ”Pleasure”, här ett inslag i Kulturnytt: http://www.sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=5811572

What else?
Fram till 6 april pågår en utställning på Röda sten i Göteborg med Adrian Paci, albansk videokonstnär som ofta behandlar ämnen som migration och främlingskap. Har inte varit där, men däremot på en tidigare utställning med hans videoverk, och kan rekommendera det.
Här ett klipp ifrån ”Centro di permanenza Temporanea”

Mer då?
På fredag har Jens Choong’s ”Reel” premiär på Kortfilm c/o Folkets Bio. Precis som tidigare på en lång rad biografer över landet.
http://www.folketsbio.se/filmer/filmer/1188/?searchterm=reel

Och?
Filmfestivalen CinemAfrica drar igång på onsdag i Stockholm, jag blir bl.a. lite nyfiken på ”African Metropolis”, en samling kortfilmer om livet i sex afrikanska metropoler, regisserade av sex olika regissörer. http://www.cinemafrica.se/african-metropolis

Ja men det blev ju en fin fyrklöver till slut med en festival, en biorelease, en tv-satsning och en utställning. Åter till ansökningarna!

/Andreas Fock  Andreas_small

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s