Winterthur, mon Amour!

Idag inleddes (minst) två filmfestivaler med kortfilmsrelevans, i Stockholm och i Winterthur. Idag betar jag av Internationale Kurzfilmtage Winterthur, som jag har en speciell relation till i och med att jag har varit där flera gånger och förra året satt med i urvalskommittén.  Winterthur rullar alltså ikväll igång sin sjuttonde festival, den här gången med ny festivalchef, John Canciani. Nordiska inslag är bl.a. Sari Volanen (finska YLE) som sitter i juryn och norskan Gunhild Enger med sin svenska film ”Ett enklare liv”, som är med i internationella tävlan. Förutom nationell samt internationell tävlan ges i år bl.a. specialprogram med filmer ifrån USA och Kuba. Generellt brukar festivalen vara bra på att blanda glimten i ögat med hårdkokt; i år ges ett program med filmer på tema fotboll (”We Are Soccer”), medan publiken förra året fick svettas med filmer på temat kärnkraft.
Varför berättar han det här? Exakt. Främsta anledningen var ju inte för att jag ville ge ett rättvist porträtt av festivalen, utan snarare för att jag fick nys om det här:

http://www.daazo.com/channels/winterthur-shorts/films

Well done! Gut gemacht! De har gjort en deal med europeiska kortfilmssiten Daazo.com (med redaktion baserad i Budapest) som just nu under parollen ”Winterthur classics” streamar några av de senaste årens favoriter. Bl.a. förra årets vinnare av huvudpriset – fantastiska ”Isla Alta” av Federico Adorno (Paraguay, 2012):

http://www.daazo.com/film/d19ba70c-2494-11e3-842c-0e7ee2424c3d

Mer sånt!

/Andreas Fock  Andreas_small

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s