Nordisk Panorama – Prisfest!

Jenifer M - Nordisk Panorama

Idag är jag tillbaka på kontoret efter fem intensiva dagar på Nordisk Panorama i Malmö. Festivalen avslutades med fest och prisutdelning på tisdagskvällen på vackra Luftfartskastellet precis intill Öresundsbron. Kortfilmspriset gick till Jenifer Malmqvist för hennes On Suffocation som under festivalen hade träffat både publiken och juryn mitt i hjärtat. Juryns motivering var lika träffsäker som filmen i sig, då de beskrev vinnarfilmen som perfekt balanserad och att ingenting saknades eller var överflödigt. Jenifer tackade juryn , försökte få upp filmens fotograf Ita Zbroniec-Zajt på scen, tackade varmt filmens producent China Åhlander och passade på att nämna hur viktigt det är med denna film i en tid då homofobiska vindar blåser allt starkare. Stort grattis till Jenifer och hela filmteamet!

Läs hela motiveringen och se vilka andra filmer som vann här: http://www.nordiskpanorama.com/WELCOME%20to%20Nordisk%20Panorama-100/

För ersom ännu inte haft tillfälle att se On Suffacation så kommer det finnas flera möjligheter till att se filmen inom kort. Tillsammans med många andra fantastiska filmer kommer den visas gratis på biografer runtom i landet under Folkets Bios kortfilmssatsning Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio samt på SVT under deras nya kortfilmsslot (söndagar kl 22.50).

Spana in Folkets Bios kortfilmsprogram här: http://www.folketsbio.se/svensk-kortfilm

Samt SVT’s line-up här: http://www.svt.se/kortfilm/

Theo Tsappos Theo_small

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s