Tankar från Nordic Talent

IMG_0072

Helt slut efter maratonsittningar på Nordic Talent. Två dagars filmtittande och lyssnande till pitchar. Härligt. I år stod den Danska Filmskolan för de flesta filmerna. Norge, Sverige, Finland och Island hade få avgångsfilmer i år på spelfilmssidan, men visade desto fler dokumentärer.

Däremot är det flera svenskar som går ut den Danska Filmskolan, däribland annat Maria Bäck som tog hem det stora pitchpriset på 250 000:- NOK. Grattis! Även hennes slutfilm ”Mother is God” pratades det mycket om. Det är ett innerlig och annorlunda porträtt av en mamma. Starkt. Ovanligt. Nyskapande. I gränslandet mellan dokumentär och fiktion.

Kom ni ihåg den vackra och finstämda filmen ”Det kommer aldrig att gå över” av Amanda Kernell? Hennes avgångsfilm ”The association of Joy” visades, en film om välgörenhet, skuld och egennytta.

Det är ett supertillfälle att se de Nordiska filmskolornas filmer samlade så här och även träffa många av eleverna och branschfolk.

En nyhet till: Nästan samtidigt som Andreas idé om kortfilmsbloggen föddes – så föddes en underbar söt liten tjej – Andreas dotter.  VI GRATULERAR HÖGLJUTT!

Andra Lasmanis Andra_small

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s