En blogg föds

Välkomna!
Vi döpte den till Kortfilmsbloggen, tänkte att det är lika bra med ett tydligt namn. En blogg som handlar om kortfilm.

Initiativtagare och skribenter är fyra personer på Svenska filminstitutet som jobbar med kortfilmsrelaterade saker: Andra Lasmanis (Konsulent, Moving Sweden), Lina Norberg Johansson (Koordinator, kortfilm och Moving Sweden), Theo Tsappos (Kortfilmsmaestro på Utlandsavdelningen), och jag själv, Andreas Fock (Kortfilmskonsulent).

Vem skriver vi till? Kanske främst till filmare och bransch, en del av det vi skriver kommer att vara direkt branschrelaterat. Det kan handla om nya satsningar, budgetförändringar, tendenser eller generella ansökningstips.

Men vi vänder oss också till allmänt intresserade, vi kommer t.ex. att posta ganska mycket filmtips och rapportera ifrån internationella festivaler.

Vi kommer ibland ta oss friheten att tipsa om evenemang, siter, festivaler, deadlines, etc. Däremot roddar vi den här bloggen på lust och extratid, och den primära tanken är inte att vara ett heltäckande kalendarium (även om det i någon period kanske kan se ut så).

Okej, pompa och ståt! Vi drar igång denna blogg med den ungerska filmen Overture, som regisserades av János Vadász och vann Guldpalmen i Cannes 1965. Göm dig i hörlurarna, ta en 8-minuters kaffe och föds på nytt, raka vägen in i eftermiddagen.

http://www.daazo.com/film/5698ae82-910e-102c-a455-000e2e531ae0

Andreas Fock Andreas_small

Annonser

6 thoughts on “En blogg föds

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s